Bouwbedrijf Dubru

Uw badkamer vakkundig gerenoveerd

Heeft u onlangs een bestaand huis gekocht of wilt u na jaren eindelijk aan de slag met de badkamer? Bouwbedrijf Dubru is gespecialiseerd in badkamer renovatie en zorgt er samen met u voor dat de badkamer een ruimte wordt waarin u weer tijd wilt doorbrengen. Het renoveren van een badkamer kan echter een kostbare aangelegenheid worden. De omvang en kosten van de renovatie heeft niet alleen te maken met de wensen die u heeft, maar ook met de mogelijkheden die de bestaande badkamer biedt. Denk dan bijvoorbeeld aan het hergebruiken van de bestaande vloer als ondervloer voor de nieuwe badkamertegels. Het is belangrijk om uzelf goed te laten informeren over wat er allemaal komt kijken bij het vernieuwen van een badkamer en welke kosten dit met zich meebrengt.

Badkamer renovatie eindresultaat

Badkamer vernieuwen op vertrouwde wijze

Wat leuk dat u aan de slag wilt met het vernieuwen van uw badkamer. De badkamer wordt steeds vaker een ruimte waarin bewoners echt even helemaal tot rust komen. Voordat de bestaande badkamer plaats kan maken voor een nieuwe, gaat nog een heel traject vooraf. Denk hierbij aan het samenstellen van uw perfecte badkamer, bestellen van de materialen, verwijderen van de oude badkamer en het laten plaatsen van de nieuwe. Bij elk van deze stappen komen nog meer stappen kijken om tot een goed eindresultaat te komen.

Doordat er zoveel bij komt kijken, is het goed om te kiezen voor een partner waarvan u zeker weet dat uw badkamer hierbij in goede handen is. U wilt tenslotte achteraf geen problemen ondervinden waardoor de badkamer niet langer gebruikt kan worden. Onze adviseurs kijken samen met u naar de wensen, informeren u van A tot Z over wat er bij een badkamer renovatie komt kijken en maken samen met u een offerte en planning zodat u weet waar u aan toe bent. Kies voor het vakkundige team van Bouwbedrijf Dubru. Doordat wij alle expertises in huis hebben, kiest u bij ons voor vertrouwd vakmanschap.

Voorbereiden van een badkamer renovatie en wat erbij komt kijken

Uw droombadkamer is niet in een dag uitgekozen en ook niet in een dag gerealiseerd. Het begint bij het verzamelen van badkamers en stijlen die u mooi vindt. Daarna bepaalt u een budget en inventariseert u de mogelijkheden hiervan om de materialen te kopen en de uiteindelijke badkamer te realiseren. Wanneer u de juiste stijl heeft gevonden, doorloopt u zeer waarschijnlijk gezien de onderstaande stappen die bij een badkamerrenovatie komen kijken:

 1. Vaststellen nieuwe indeling badkamer
 2. Slopen van de bestaande badkamer
 3. Uithakken vloer bij inloopdouche
 4. Verleggen leidingwerk
 5. Verplaatsen van de elektra
 6. Tegelen of stucen wanden
 7. Vloertegels of gietvloer leggen
 8. Kitten en afdichten van kieren en naden
 9. Monteren van sanitair en verwarming

Onthoud dat een renovatie veelal veel sloopwerk vergt alvorens het mooie werk kan plaatsvinden. Welke technische werkzaamheden er precies nodig zijn voor uw badkamer, adviseren onze adviseurs graag over. Door onder meer bovenstaande stappen een voor een te doorlopen, begrijpt u beter hoe een offerte wordt opgebouwd en de uiteindelijke planning tot stand komt.

Oude badkamer
Douchekop in zwart stalen douche

Badkamer renovatie kosten en waar rekening mee te houden

Kosten badkamer renovatie is afhankelijk van vele factoren. De huidige staat van de badkamer speelt hierin een grote rol. Wanneer het leidingwerk en de elektra zwaar verouderd zijn, is het belangrijk dat deze allereerst vakkundig beet worden gepakt. U wilt na een renovatie niet dat er zich problemen voordoen. Los van de sloop- en/of montagekosten, spelen de keuze voor materialen ook een grote rol. Van inbouw kranen tot losstaande baden, tegenwoordig kan het allemaal, maar uiteraard komt alles met een prijs. Daarom is het goed om vooraf te bepalen welk budget u uit wilt geven aan de badkamer en welke onderdelen essentieel zijn voor het vernieuwen van de badkamer. Deze kan je dan in een later stadium altijd nog wegstrepen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en vertel ons wat uw wensen zijn, zodat wij samen met u kunnen kijken naar een badkamer renovatie die precies aansluit op uw budget.

Hoelang duurt een badkamer renovatie?

Voor het renoveren van een badkamer moet u toch al snel gemiddeld 2 tot 3 weken rekenen. Dit is afhankelijk van de omvang van de renovatie en de wensen vanuit u. In die periode is het gebruik van de douche en het toilet, indien aanwezig, niet mogelijk. Gelukkig bestaan er douchecabines welke gedurende die periode op locatie ingezet kunnen worden door ons. De volledige badkamer zal bij een renovatie worden gestript totdat er vrijwel niets meer in de ruimte aanwezig is behalve de elektra en het leidingwerk. Werkzaamheden die na het strippen tijd vragen, zijn bijvoorbeeld en omleggen van leidingen of elektra, het verplaatsen van een deurkozijn of verwarming of het maken van een inloopdouche of inbouwtoilet. Deze werkzaamheden gaan vooraf aan het mooie werk van tegelen en montage van sanitair. Onze ervaring met het renoveren van vele badkamers, zorgt ervoor dat wij een realistisch tijdspad kunnen afgeven waardoor u weet waar u aan toe bent. Wel zo fijn bij een belangrijke uitgave waar u jarenlang van wilt genieten.

Badkamer renovatie hoe lang duurt het

Wilt u uw loodgieterswerk uitbesteden?

Bouwbedrijf Dubru

Een impressie van onze werkzaamheden

Wilt u meer zien of weten? Bekijk dan onze projecten of lees snel verder. U vindt onderaan de pagina nog meer informatie over onze andere werkzaamheden!

Douche renovatie of toilet renovatie

Wanneer de badkamer in grote lijnen nog in goede staat is, maar het toilet of de douche niet meer aansluit bij wat u graag zou willen zien, is een douche renovatie of toilet renovatie een hele logische optie. Hiermee bespaart u niet alleen kosten, maar kunt u ook met relatief kleine aanpassingen weer een badkamer hebben waar u echt van kunt genieten. Zo vervangen wij de douchebak met scherm voor een inloopdouche of verwijderen wij de oude toiletpot voor een mooi inbouwtoilet en strak tegelwerk. Volledig vernieuwen van de badkamer is dus niet altijd een must om deze weer een frisse uitstraling te geven. Een nieuwe tegelvloer kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Heeft u een beperkter budget, maar wilt u toch aan de slag met uw badkamer, toilet of douche? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en laat onze adviseurs u informeren over de mogelijkheden.

Toilet renovatie

Informatie aanvragen

lees ook

Onze andere diensten

 • Onze loodgieters staan graag voor u klaar. Denk hierbij aan het renoveren van uw badkamer, toilet en keuken. Maar ook voor het opsporen en verhelpen van lekkages.

 • Voor het onderhouden of vervangen van uw dak, of voor het opsporen en verhelpen van lekkages, staan onze dakdekkers voor uw klaar.

 • Het onderhouden van uw schilderwerk of het aanpassen van de kleuren in of aan uw woning. Onze schilders staan voor u klaar om professioneel schilderwerk te leveren.