Bouwbedrijf Dubru stormschade gevel

Heeft u stormschade?

Heeft u onlangs te maken gehad met stormschade aan uw woning? Het kan een lastige situatie zijn om mee om te gaan, maar we zijn hier om u te helpen. Wij geven u enkele tips over hoe u het beste om kunt gaan met stormschade en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw woning weer snel in goede staat verkeert.

Wat verstaan we onder stormschade?

Stormschade is schade die wordt veroorzaakt door hevige windstoten, regen of hagel. Dit kan variëren van lichte schade, zoals verschoven dakpannen, tot ernstige schade, zoals omhoog gewaaide dakbedekking of omgewaaide delen van uw schutting. Het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen, om verdere problemen te voorkomen.

Bouwbedrijf Dubru stormschade dakpannen

Wilt u uw loodgieterswerk uitbesteden?

Wat moet u doen als u stormschade heeft?

Als u stormschade heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen:

 • Zorg ervoor dat u en uw familie veilig zijn. Als er gevaarlijke situaties zijn, zoals omgewaaide bomen of losse dakpannen, blijf dan uit de buurt totdat professionele hulp arriveert.
 • Maak foto’s van de schade voor uw verzekeringsclaim.
 • Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij en meld de schade. Zij zullen u vertellen wat u moet doen om de schade te laten herstellen en welke documenten u nodig heeft voor uw claim.
 • Neem contact op met een professionele aannemer of dakdekker om de schade te laten herstellen. Zij kunnen de schade beoordelen en u adviseren over de beste manier om de schade te laten repareren.

Hoe voorkomt u stormschade?

Hoewel het niet altijd mogelijk is om stormschade te voorkomen, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om de kans op schade te verkleinen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zorg ervoor dat uw dak en dakgoten goed onderhouden worden. Losse of beschadigde dakpannen en verstopte dakgoten kunnen bijdragen aan stormschade.
 2. Snoei bomen en struiken regelmatig om afgebroken takken en omgevallen bomen te voorkomen.
 3. Zet tuinmeubelen en andere losse voorwerpen binnen of vast als er storm op komst is.
 4. Zorg voor een stevige schuur of opslagplaats voor uw tuinmeubels en gereedschap.
 5. Zet uw ramen goed dicht. Zelfs op tochtstand kunnen uw ramen bij harde windstoten open slaan.

Informatie aanvragen

lees ook

Onze andere diensten

 • Op zoek naar een vakman voor je timmerwerk? Onze timmermannen zijn gespecialiseerd in allerlei soorten timmerwerk en kunnen je helpen bij elk project.

 • Onze loodgieters staan graag voor u klaar. Denk hierbij aan het renoveren van uw badkamer, toilet en keuken. Maar ook voor het opsporen en verhelpen van lekkages.

 • Voor het onderhouden of vervangen van uw dak, of voor het opsporen en verhelpen van lekkages, staan onze dakdekkers voor uw klaar.