Bouwbedrijf Dubru

Uw badkamer vakkundig geïnstalleerd

Heeft u een badkamer uitgezocht en wilt u weten wat er allemaal bij de uiteindelijke installatie komt kijken? Waarschijnlijk wilt u weten welke kosten hiermee gemoeid zijn, hoelang de verbouwing of renovatie gaat duren en de stappen die doorlopen moeten worden om tot het mooiste eindresultaat te komen. Bouwbedrijf Dubru heeft niet alleen de vakmensen in huis om de installatie van een badkamer soepel te laten verlopen, maar ook de adviseurs die u in het traject vooraf, gedurende en na afloop kunnen adviseren en begeleiden. Een badkamer installeren is een kostbare uitgave. Het is belangrijk dat u zich hier goed over laat informeren.

Wat komt er bij een nieuwe badkamer kijken

Welke stappen komen er kijken bij een badkamer aanleggen?

De stappen die bij het aanleggen van een badkamer komen kijken, zijn afhankelijk van de staat waarin de badkamer verkeert op het moment dat wij bij het project betrokken worden. Wij kunnen u van begin tot eind helpen bij de verbouwing van de badkamer of pas wanneer deze reeds is gesloopt en weer opgebouwd moet worden. Veelal worden onderstaande stappen doorlopen voor de badkamer van uw dromen:

 1. Vaststellen nieuwe indeling badkamer
 2. Slopen van de bestaande badkamer
 3. Uithakken vloer bij inloopdouche
 4. Verleggen leidingwerk
 5. Verplaatsen van de elektra
 6. Tegelen of stucen wanden
 7. Vloertegels of gietvloer leggen
 8. Kitten en afdichten van kieren en naden
 9. Monteren van sanitair en verwarming

De bovenstaande stappen zijn een indicatie van hoe een traject kan verlopen. U bepaalt zelf bij welke stappen u onze hulp kunt gebruiken. Wij adviseren u graag in de mogelijkheden.

Sloopwerk, verleggen leidingwerk of nieuwe elektra

Wanneer de badkamer van een oud huis moet worden vervangen, komen er vaak meer werkzaamheden bij kijken dan bij huizen die jonger zijn. Zo kan het leidingwerk verouderd zijn, kunnen er (oude) lekkages zichtbaar worden, is de elektra zwaar verouderd of is er een douchebak waardoor leidingen ingehakt moeten worden. Elk van die werkzaamheden vraagt om zijn eigen vakbekwame vakman. Bij Bouwbedrijf Dubru hebben wij die timmerman, elektricien of loodgieter in dienst om zo efficiënt voor u als klant te kunnen werken. Bij de eerste stap van het vaststellen van de nieuwe indeling badkamer kunnen wij direct al een inschatting maken van de werkzaamheden, zodat wij hier een passende offerte voor af kunnen geven.

Oude badkamer
Tegelzetten door tegelzetter

Tegelzetter badkamer of stucadoor voor wanden

Badkamer laten tegelen of een badkamer laten stucen is een kwestie van smaak. Waar voorheen stucwerk werd gezien als iets voor de woonkamer, installeren wij vandaag de dag veel badkamers met stuc of een combinatie van stuc en tegelwerk. Voordat er getegeld of gestuct kan worden, is het belangrijk dat vloer en wanden egaal zijn zodat de lijm of het stuc goed kan hechten. Als deze voorbereiding heeft plaatsgevonden, kan het stucen beginnen of kan de tegel van uw keuze worden aangebracht. Wat te kiezen? Die oude saaie witte hoogglans tegel wordt tegenwoordig niet meer gekozen. Er is zoveel variatie verkrijgbaar dat er wel duizenden combinaties te maken zijn. Visgraat tegelen badkamer is bijvoorbeeld een toepassing die enorm gegroeid is in populariteit. Deze vorm van tegelzetten vergt tijd, maar ook een zekere specialisatie. Een tegelzetter weet exact hoe dit op een zo mooi mogelijke manier te doen en kan ter plekke adviseren in de kleur voeg of de grootte van de voegen voor het mooiste resultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Badkamer kitten en afwerken

Wanneer het tegelwerk is gedaan, is het tijd om de badkamer te voegen en uiteindelijk af te kitten. U bepaalt zelf welke kleur de voeg wordt of de kit om de kieren en naden te dichten. Doordat wij altijd een grote voorraad sanitairkit en watervast voegmiddel in de bus hebben, kan dit zelfs tot op het laatste moment nog worden gewijzigd. Het voegen en afkitten zorgt voor de complete afdichting van uw badkamer. Een enorm belangrijke activiteit voor langdurig plezier van uw badkamer. Als onze tegelzetter de badkamer vrijgeeft, neemt de loodgieter het over voor de finishing touch. Het sanitair en eventueel de verwarming wordt gemonteerd en aangesloten. Daarna is het aan u om deze verder in te richten en verder eigen te maken.

Badkamer afwerken en kitten

Wilt u uw loodgieterswerk uitbesteden?

Bouwbedrijf Dubru

Een impressie van onze werkzaamheden

Wilt u meer zien of weten? Bekijk dan onze projecten of lees snel verder. U vindt onderaan de pagina nog meer informatie over onze andere werkzaamheden!

Badkamer installeren kosten

Bouwbedrijf Dubru kan het gehele traject van een badkamer installeren voor u verzorgen of delen hiervan. Doordat wij overzichtelijk en transparant werken, kunt u zien waar de uiteindelijke kosten in zitten. Kan ik zelf invloed uitoefenen op de kosten? Jazeker! Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om het slopen van de badkamer zelf te doen, kunt u hier al een goede dag werk besparen. Heeft u kennissen die verstand hebben van elektra of het omleggen van leidingwerk? Dan kunt u hier ook al op besparen. Door een offerte op te vragen, kunt u een overzicht krijgen van de totale kosten van een badkamer installeren. Vervolgens kunnen wij samen met u tijdens een vrijblijvend gesprek uw wensen en situatie bespreken en ook waar u zelf een rol kunt spelen om de kosten voor een badkamer aanleggen te verlagen.

Informatie aanvragen

lees ook

Onze andere diensten

 • Voor het onderhouden of vervangen van uw dak, of voor het opsporen en verhelpen van lekkages, staan onze dakdekkers voor uw klaar.

 • Het onderhouden van uw schilderwerk of het aanpassen van de kleuren in of aan uw woning. Onze schilders staan voor u klaar om professioneel schilderwerk te leveren.

 • Bestaand metselwerk onderhouden of nieuwe gevels of tuinmuren metselen, onze metselaars hebben de juiste expertise om het werk tot in de puntjes voor u uit te voeren.